torsdag 26 juli 2012

Gynekologernas gynekolog DR Sebastyan!

A ni vet min mage som krånglat som jag provat att söka hjälp för på sjukan akut ett antal ggr med diagnosen "fickor i tarmen",hahahahaha. Aldrig, har jag sagt, jag har inte ont på det viset, har jag försökt skrika som patient men ingen lyssnat.
Gått hem med livmodern i paket under armen och känt mig missförstådd.
Nu kom jag till min gynekologs kollega (min är på semester).
Vilket bönesvar!

Jag kommer in till Dr Sebastyan.
-"Jag vill ta ut min hormonspiral som jag tror slutat funka".
-"Varför tror du det"?
-"Jag har haft den i 3 ½ år och har senaste halvåret fått mens igen varje månad (vilket man inte ska+att den ska hålla 5 år spiralen)med stora smärtor som följd"
-"Ja då tar vi ut den" sa Dr Sebastyan efter att ha tagit andra prover.

-"Kan det vara så att spiralen har tagit slut på hormoner i förtid"?
-"Absolut",så kan det vara och då vill kroppen stöta ut den och livmodern krampar och det kan inte ses på några röntgenbilder,jag kan inte säga idag att smärtan beror på just det men vi utesluter en sak i taget"
-"Skynda",sa jag.

Alltså Dr Sebastyan ,min Gud efter GUD.
Jag ligger i stolen och fläker ut mig och svetten rinner mellan hängbrösten (ja ja under brösten då) och ....ja överallt. Rädd att det ska göra ont.
-"Sådär" hör jag och tittar upp på hans ansikte mellan mina ben och ser en blodig spiral i hans plasthandskebeklädda hand.
-"Eh,fint",säger jag,"kändes inget,du kan trolla". Då klappar han mig på min håriga stickiga vad och min smått gummiskoluktande strumpa och ser så snäll ut och säger -"Nä det kan jag inte men det gick bra"

Och från den stunden kände jag mig så liten och så trygg att jag fick en backflash och ville be om ett Bamseklistermärke som tack som när man var liten och hade varit hos tandläkaren så duktig.
Sen släppte han min spiral i sopen! Saknad ändå*

Jag skulle kunna ta ut spiraler varje dag hos han. Ville be han komma med hem och bli min pappa!

MEN ,jag fick en kondom,för nu är jag ju inte skyddad. EN?????
-"Inte för att du har så stor chans att bli gravid",sa han och jag vet inte om han menade åldern eller att jag har  "lost it" men en kondom blev det.
Kommer hem till Rövarn och berättar...........
-"Jaha",sa Rövarn..."nu åkte jag på det också med kondomen".............(?)

Joråsåatte killar och deras relevansteorier. MIN LIVMODER HAR JUST VARIT UTSATT FÖR INGREPP och han oroar sig för kondomen (smak är det med på den förresten),jösses!
Åh Dr Sebastyan! Nu är smärtan borta men vi ska ses om 14 dagar igen i den helt naturliga ställningen som bara en gynstol kan erbjuda!

4 kommentarer:

 1. UNDERBART KATJA :D

  Honom skulle jag oxå vilja ha ... Dr Sebastyan! Klart han inte menade åldern!? Herreguuud du är väl bara en bit över 25?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja 26 tror jag ? Ehm och massa host* :) Sveamottagningen Södertälje!

   Radera
 2. Duktiga du! Jag tycker att du borde ha fått ett Bamseklistermärke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jatack Tina,kondom? Vem tror han att jag är ;)

   Radera