lördag 11 augusti 2012

" Det är roligt att fiska kräftor"

Just det ,det är roligt att fiska kräftor . Vem tycker det?. Varför nickar bara alla och håller med när naturpersonen högt meddelar kl 03.00 på natten att "det är roligt att fiska kräftor, kom nu"  istället för att högljutt protestera och genast somna om i varma sängen?

Igår kväll styrkta av lite vin i grillgropen hette det att "vi åker kl 03.00,senast 04.30, för guuu så mysigt i mörkret och stillheten i natten"*

Så här var det :
Naturpersonen vaknade 04.35, 04.40 var vi på väg i bilen till sjön för att hämta guldet.
Alltså som vi såg ut, 3 gäspande spöken med för lite kläder för att vara nattvänligt varma en svensk augustinatt. 3 skriet-tavlor på rad i framsätet i lastbilen.
Ett öga vardera öppet, förutom naturpersonen för han var piggelin som få på båda ögonen som om han nyss fått en B12: a injicerat i röven. Han gick lika fort.

Likheten med *stillheten i natten o guuu så mysigt i mörkret försvann först direkt när 7 stora vildsvin sprang på vägen precis där vi ska stå utan bil.
Väl i båten ,efter att ha öst ur vattnet , när vi gled över dimmiga sjön,fick jag en känsla som jag antar de överlevande från Titanic kände medans deras båt sjönk och de satt i livbåtarna med andan i halsen......med frågan om utgången oklar.

Vi fick 15 kräftor allt som allt.  Jag vet inte hur ser det ut egentligen,de här levande kräftorna, som aliens, som muterade larver där i hinken.
Nä tacka vet jag Ica´s frysdisk där de döda och frysta och röda fina kräftorna finns att köpa. Smidigt.

Vi åkte hem, lade oss igen för att ta igen lite sömn till kräftkvällen. Sen åkte vi till just Ica och köpte mera kräftor precis som det ska vara.

Så härlig kräftskiva på er alla där ute.

På med hatten,fram med haklappen ,ta den lilla snaringen och köööööööör.2 kommentarer:

  1. gött!!! avundsjuk:) nej, då, men jag skulle oxå vilja ha fest ibland:) kram<3 love<3 kim

    SvaraRadera
  2. Man kan ju ha fest utan alkohol,det har vi ofta. Vi spelar ordyatzy som svenne sig bör :(,jag förstår dig finaste! Min hud krullar sig av tristess emellanåt men jag har förstått att anpassa mig :(

    SvaraRadera