torsdag 24 maj 2012

Oopsie

Jo, jag och Stora (storsonen) har "bakat" Oopsies nyss,ett LCHF-bröd.
Första gången för oss. Och ser man alla kommentarer angående brödet vid receptet, så gör de flesta sina förstagångsmisstag.

Våran smet blev lite för lös så de 6 plättarna man skulle klicka ut, smalt ihop till......ja ni får se snart.

Men Stora äter under andakt o älskar sitt nya "bröd".

Lillen sa: "Wow ,det här var luftigt". Oklart vad han egentligen menade. Inget minspel att avläsa.

Vi har alltså bakat.... en landgång, lite sned o konstig visserligen (nederst), en.... tekaka (längst till höger) och *tadaaaa*, en flodhäst som bajsat (upp till vänster). Jihaaaaa!



 Mycket gott iallafall,rekommenderas för er som vågar!




2 kommentarer:

  1. Tis från en som ätit LCHF länge nu..ett LCHF bröd som smakar bröd :) Jag har mixtrat fram det själv...


    3 ägg vispas med elvisp flera minuter
    2 dl mandelmjöl
    2 tsk bakpulver
    100 gr färskost (typ Philadelfia)
    1/4 dl fiberhusk
    lite salt

    Låt smeten stå i 10 minuter och forma sedan till vilket bröd ni vill ha. (Jag brukar göra typ tekakor och även korvbrödsform)Blöt händerna i vatten så kladdar det inte :)
    Grädda långt ner i ugnen 150-175 gr i 15-20 minuter.

    Samma recept använder jag till pajdeg!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vad spännande. Ska absolut ta ditt rec nästa ggn snart, tack

      Radera